123. Facebook, Twitter och Google om digital moral och etiken i sociala medier. Inspelning från höstens Internetdagarna.

Hur tänker tech-företagen runt etik och moral och hur kan man skapa en global moralisk policy trots gigantiska skillnader i kultur, tro och uppfattningar? Det är frågor som vi ställde Google, Facebook och Twitter under höstens Internetdagarna på spåret “Digital moral och Internets etik”. Kanske för första gången stod alla tre på samma scen och diskuterade de frågorna med oss och Mårten Schultz, professor i civilrätt och känd aktivist runt näträtt.

Inspelningen gjordes den 26 november på Internetdagarna på Waterfront och vi riktar ett stort tack till Ylwa Pettersson, Public Policy Manager för Norden & Israel på Twitter, Christine Grahn, Public Policy Manager, Sweden & Finland för Facebook och Sara Övreby, samhällspolitisk chef på Google i Sverige respektive Mårten Schultz. Vi vill också tacka Internetstiftelsen för att vi än en gång fick göra ett spår (det nionde i ordningen) och Lars Lundqvist för lånet av bilden.

Länkar
Köp biljett till Podcoast 13-14 mars i Göteborg
Intervjupodd med Social by default
Abstrakt på Netflix med Ian Spalter S2E5
Berghskursen – anmäl er redan nu
Internetdagarna