132. Twitterhack, TikTok-ban och en het sociala medie-sommar

https://soundcloud.com/socialbydefault/132-twitterhack-tiktok-ban-och-en-het-sociala-medie-sommar

Sommaren 2020. Inte blev det ens speciellt bra väder efter Corona-våren. Hemester, fyllda stränder, ekonomi som går på knäna och nån som lyckas hacka Twitter. Vi har samlat ihop det viktigaste som hänt på sociala medier under sommaren. TikTok, kongressförhör, #challengeaccepted och en massa mer. Bra att börja med när nu jobbhösten börjar för många – för det kan komma att bli en rejält intressant höst. Glöm inte att kommentera eller komma med idéer på våra olika plattformar. Twittra med hashtaggen #socialbydefault, prata med oss på vår Facebooksida Socialbydefault eller på vårt instagramkonto.

Länkar från avsnittet:

Hootsuite och Wearesocial gör en global genomgång av statistik

Om annonsbojkotten mot Facebook: om själva bojkotten, att det inte verkade påverka så mycket. Visar sig lite i Q2. Unilever pausar hela hösten. Hur snabbt är snabbt? Facebook flaggar för att stoppa politiska annonser. Hur påverkar det här paid social?

Om den brittiska Twitterbojkotten: hur det startade och vad som hände.

Twitterhacket: vad var det som hände egentligen och hur förklarade Twitter det? Hackarna själva pratade med journalist. Tre personer anhållna; varav en 17-åring.

TikTok-såpan: USA hotar med ban, stoppar TikTok från federala telefoner och diskussion om att amerikanska intressenter ska köpa det. Microsoft förhandlar och får 45 dagar på sig. Triller både stämmer och laddas ned som bara den. Snapchat försöker bli TikTokifierat och frågan är om det ens behövs – såna här appar har kommit och gått. Reels släppt i 50 länder. Trump förstärker hoten mot kinesiska företag.

Techgiganternas utfrågning: hur såg sändningen ut. En krönika med sammanfattning av alla frågorna och det mesta landade i att vara policy.

#challengeaccepted: vad hände egentligen? Hur kom den turkiska kopplingen upp. VadViVet sammanfattar det hela precis som CNN.