112. Almedalen, algoritmer och annat

Det som händer i Almedalen ser man i sociala medier. Eller? Årets Almedalen har passerat. Möten, mingel, och massor med samtal som sig bör. Deeped var på plats och upplevde ett kanske lite annorlunda Almedalen i år. Även sociala medier visade ett annat Almedalen. Har Almedalen nått sin kulmen? Dessutom…hur agerar man under en så viktig vecka när våra största plattformar plötsligt under ett antal timmar ligger nere? Hur utlämnade till kanalerna är vi egentligen? Samma fråga kan vi ställa oss när kanalerna väljer att justera sina algoritmer. Så som LinkedIn valde att göra häromdagen, när de gick ut och öppet berättade att de nu vrider algoritmen och ändrar sina prioriteringar. Detta diskuterar vi i veckans avsnitt. 

Bild av Georg Gyllenfjell på Pixabay

Länkar

Facebook meddelar att det är problem. På Twitter. Med hashtaggen #facebookdown

Många reagerade – och ingen vet egentligen mer än att det var en bugg

En genomgång av Linkedins uppdaterade algoritm

Podcasten Social by default drivs av Deeped Niclas Strandh, sociala medieexpert på JMWGolin och Sarah Larsson Bernhardt, head of social på SKF Group. 

Prenumerera på podcasten via Itunes. Ge oss gärna ett betyg och en recension! Eller följ oss på Spotify, Acast eller Stitcher 

Har ni frågor till oss, eller åsikter om avsnittet? Twittra med hashtaggen #socialbydefault eller prata med oss på vår Facebooksida Socialbydefault. Läs mer om konceptet på Socialbydefault. Kolla in också in vårt instagramkonto.